AV-trends og nyheder i 2019

AVC var igen i år på ISE i Amsterdam og Bett-messe i London, og som altid er der spændende AV-trends og nyheder at berette om. Thomas Olsen, vores Product Manager, fortæller her om den samlede oplevelse, samt hvad der er værd at holde øje med på AV-markedet i løbet af 2019.

Scroll ned eller klik på leverandøren og se nyhederne.


Epsons bud på AV-trends og nyheder er knivskarpe

Epson har udviklet nye laserprojektorer, som de kunne præsentere på ISE, men det var ikke den eneste spændende nyhed de kunne fortælle om. Thomas Olsen forklarer nærmere

”Epson fortalte, at de ville stoppe med at bruge lamper i deres installationsprojektorer og fremover kun bruge laserteknologi. Laserteknologien er fremtiden, og de tager skridtet fuldt ud, så det kun er de små projektorer, der fremover bruger lampeteknologi. Det er et ret stort skridt, og de er firstmover, men det er jo den vej, tendensen peger, så det giver god mening”.

Generelt vil Epson supplere deres udvalg med en række yderligere modeller, så deres udvalg kommer til at dække meget bredt – det inkluderer også nogle nye 4K projektorer, som er værd at holde øje med ifølge Thomas.

Få mere info om Epsons Laserprojektorer


Samsung stillede skarpt på AV-trends og nyheder indenfor bl.a. LED

Samsung går all-in på 4K. Deres skærme vil stort set kun køre med 4K-paneler fremover, Thomas fortæller

”Der er kun ganske få modeller tilbage, der stadig vil køre med Full-HD. 4K bliver standarden fremover. Skærmene fungerer både som møderumsskærme, info skærme og digital skiltning. De vil kunne købes i en low-end, en mid-rate og en high-end version, og det er som regel lysstyrken, der er den største forskel på dem”.

Thomas fortæller yderligere, at Samsung har nogle gode produkter i deres mid-rate serie, der er godkendt til 24/7-drift. Skærmene har en mat overflade, som afhjælper refleksioner fra lamper og vinduer i modsætning til flere af de billigere modeller. Det er et begreb der kaldes Haze, og producenterne angiver en Haze værdi alt efter, hvor mat overfladen er. Den matte overflade gør skærmene ideelle til at vise indhold på i.o.m. omgivelserne ikke afspejles, og de kan derfor med fordel bruges til alle typer af løsninger.

Thomas fortsætter

”De viste også LED-skærme. De tætte dioder i topmodellen er nu helt nede på 0,8mm, som det ses i deres flotte model ”The Wall”, men priserne for den type High-end LED er stadig ret kostbare! Dog fortalte Samsung, at der kan forventes et prisfald på nogle af de mere udbredte LED-løsninger, hvor afstanden mellem pixels er lidt større. Det vil være LED løsninger til eksempelvis auditorier og atriumgårde, hvor vi allerede i dag har leveret et antal løsninger i Danmark, heriblandt Herningsholm Erhvervsgymnasium.”

Se mere om Samsungs ”The Wall” i videoen her

Som nyt tiltag fra Samsung kan deres opdatering af enkelte skærme m.h.p. optimeret digital skiltning også nævnes. Skærmene egner sig til at blive monteret i vinduer, da de viser indhold på begge sider. Indholdet på skærmene bliver vist med hver deres lysstyrke, som er tilpasset forholdene, så budskabet fremstår klart og tydeligt – selv i sollys.

Crestron gik i front med kvalitets produkter til AV over IP

Udviklingen af AV over IP fortsætter. Crestron er en af de leverandører, der ligger forrest i feltet, når det kommer til kvalitetsprodukter, der faciliterer AV over IP. Thomas fortæller følgende

”Crestron præsenterede en lidt billigere serie til AV over IP-løsninger, end den nuværende på markedet. De nye produkter er kompatible med de gamle, så de vil godt kunne snakke sammen. På de nye og billigere produkter køber du enten en sender eller en modtager, hvilket er i modsætning til de gamle, hvor du selv skulle skifte mellem de to funktioner. Det betyder, at du nu kan videreudvikle efter behov men til en mindre pris end tidligere”.

Thomas fortæller yderligere, at Crestron også viste en ny serie af high-end produkter kaldet Flex-serien til Skype for Business og Teams. Flex-serien går ind og optimerer på videokonferenceoplevelsen over PC med kameraer og mikrofoner. Produkterne kan anvendes i hhv. små, mellem og store lokaler og vil være leveringsklare i løbet af marts måned.

Sidst men ikke mindst kan Crestrons møderumsskærme nævnes. Thomas fortæller, at skærmene kan kobles op på Crestrons Fusion server, hvilket tilsammen giver virksomheder fuld styring og kontrol over deres mødelokaler uanset antal og lokation. De får f.eks. mulighed for at optimerer energiforbruget i lokalerne og mindske nedetid i forbindelse med fejl og slidtage, hvilket jo i sidste ende er ressourcebesparende for virksomheden.

Se hvad Crestron Fusion kan gøre for din virksomhed


I3’s bud på AV-trends og nyheder for 2019 er bl.a. high-end touchskærme

I3 var også på banen og fremviste bl.a. deres nye high-end model indenfor touchskærme. Thomas fortæller følgende

”i3’s nyeste touchskærm med capasitiv touch blev også vist frem. Skærmen var pæn og elegant, og touch’en fungerede rigtig godt – hurtigt og glat. I3 fortalte i øvrigt, at vi godt kunne forvente et prisfald på touchskærme snarest, så det bliver jo også ret spændende at følge”.

Thomas fortæller at i3 allerede nu har meldt ud omkring en ny introduktionspris på deres V-serie. Kontakt os for nærmere info, eller klik her for at se prisen på en hhv. 65’’ eller 86’’ touchskærm i V-serien.

I3 præsenterede også deres nye i3-SIXTY – en 43” tommer touchskærm på stativ, der kan vendes rundt. Den skal ses som en opdatering af den gamle flipover, og den gør det godt. Den er, ifølge Thomas Olsen, et simpelt og effektivt samarbejdsværktøj, der gør det nemt at fremlægge og sparre under møder.

Se mere om i3-sixty i videoen her


Promethean har fokus på udvikling af touch og kommer med 3 nye bud

Promethean har lanceret tre nye serier af touchskærme i forskellige prisklasser og med en helt ny teknologi, som Thomas fortæller følgende om

”Touchskærmene er primært rettet mod skoler og uddannelser, men kan også anvendes til erhverv. De kommer i 3 niveauer, som varierer i antal funktioner, men fælles for dem alle er, at de forventes at være væsentligt billigere end deres forgængere”.Genelec rangerer højt på listen over AV-trends og nyheder der understøtter AV over IP

Fra Genelec kan Thomas berette følgende

”Genelec kunne som en vigtig nyhed præsentere deres første højttalere med Netværks-indgang. Denne nyudviklede højttaler har en PoE-tilslutning (Power over Ethernet) hvilket betyder, at der kun skal bruges ét kabel til distribution af lyd og strøm til højttaleren, også selv om det er en kraftig højttaler og fantastisk velspillende som i dette tilfælde. Den nye serie med netværkstilslutning vil komme på markedet en gang i løbet af efteråret”.


Audionate udvikler ny standard som bud på AV-trends og nyheder for 2019

Ift. standarder så som Dante var der også super spændende nyt. Thomas fortæller

”Audionate har udviklet standarden Dante, og de har nu lanceret en ny standard, så de også får video med – de kalder den Dante Video. Det er noget, vi har store forventninger til og er bestemt noget, vi regner med at se mere til.

Hvis der bliver mere ensartede standarder, betyder det jo, at enhederne nemmere kan snakke sammen på tværs af leverandører, og det vil give mere frirum ift. at designe AV over IP-løsninger, hvilket jo giver store fordele for både os og kunderne”.

Få mere info i videoen om Dante AV


Cisco lancerer high-end lækkerier til mødelokalet

Afslutningsvis fortæller Thomas om den seneste udvikling hos Cisco

”Cisco har for nyligt lanceret Cisco Webex Room Kit Mini og Cisco Webex Share, og på ISE kunne de yderligere fremvise deres seneste udgave af Webex Board, en 85’’ touchskærm på stativ til brug ved videokonferencer og præsentationer. Et eksklusivt og brugervenligt produkt der er helt i tråd med deres velkendte kvalitetsniveau”.


Ønsker du mere info?

Vores ildsjæle står klar med masser af erfaring, AV-viden og gode råd. Kontakt os, eller bliv ringet op, og få en uforpligtende snak så er du et skridt nærmere en succesfuld AV-løsning. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsmail, så holder vi dig løbende up-to-date med AV-trends og nyheder.