AV over IP – hvad er det?

Hvad kan AV over IP gøre for din virksomhed?

AV over IP simplificerer distribuering af signaler, gør styring nemmere og AV-løsninger mere fleksible. Men hvordan og hvad er det helt præcist for en størrelse? Vi sætter fokus på AV over IP, og viser dig, hvilke fordele det kan give din virksomhed nu og på sigt.

Definitionen af AV over IP

Betegnelsen for den enkle måde at distribuerer signaler som lyd og billede fra afspilningsenheder (PC, Blu-rayafspiller, tablet m. m.) til én eller flere modtagerenheder (skærme, højttalere, projektorer m. m.) via netværkskabler.

Med AV over IP bruger man netværkskabler til at transportere signalet fra et sted til et andet. Netværkskablerne giver mulighed for at transportere signalet over længere distancer. Distancer der før ikke kunne lade sig gøre eller, som gjorde løsningen alt for dyr. Om AV over IP udtaler AVCs Project Manager Jesper Skou Johansen:

”Jeg plejer at sammenligne AV over IP med at bygge med Legoklodser. Du kan altid sætte en ny klods på uanset, hvor lang tid der er gået siden, du begyndte at bygge. En ny klods er både billigere og nemmere at håndtere end hvis, der skulle bygges helt forfra”.

AV over IP har en lang række fordele

Jesper fortæller derudover om følgende fordele med AV over IP:

  • Du kan dele signalet op i lyd og billede. Således kan lyden sendes til højttalerne og billedet til skærmen, eller du kan både sende lyd og billede til skærmen og projektoren.
  • Du kan dele videosignaler op i flere. Har du f.eks. en video kan selve billedet deles op i 4 dele eller flere, som så sendes til 4 forskellige skærme. Hver skærm viser sin del af billedet, og danner således tilsammen ét stort billede – dette benyttes f.eks. ved videovægge.
  • Man er fremtidssikret, hvis der skal bruges andre signalformer. Netværkskablet kan bruges til både at sende og modtage mange slags signaler så som digital og analog, men også lyd via Dante.
  • Et netværkskabel med kobber kan trækkes op til 100 meter, og skal man bruge mere, kan man sætte en Lan Switch på og få yderligere 100 meter at løbe på. Det kan du blive ved med, og der er derfor ikke rigtig nogen begrænsning på, hvor langt signalet/kablerne kan trækkes. Hvis du benytter dig af fiber netværkskabler, kan de trækkes mange kilometer. Med USB-, HDMI- og VGA-kabler er det begrænset, hvor langt du kan trække kablerne uden der slækkes gevaldigt på kvaliteten, eller signalet helt forsvinder.
  • AV over IP gør det muligt at styre alle signaler fra ét eller flere steder alt efter behov.
  • Ønskes der med tiden flere skærme eller højttalere koblet til et eksisterende system, er det let at opskalere. Har en bygning f.eks. 5 skærme i forskellige lokaler, der modtager signal fra den samme afspiller, er det forholdsvis problemfrit at koble flere skærme til. Selv hvis det skulle komme op på 100 skærme, kan det uden større problemer lade sig gøre med AV over IP. Det samme gælder opskalering af antal kilder/afspillere.
  • Mulighed for at strømføde enheder der understøtter PoE igennem netværkskablet, og derved spare strømkablet væk.

Således faciliterer Crestrons NVX AV over IP:

Hvad er erfaringen med AV over IP?

Erfaringen er rigtig god. Vi laver flere og flere AV over IP-løsninger, og begejstringen er stor både hos os som AV-leverandør men også hos kunderne.

Operatør ved Kinorama Sønderborg Kevin Meyhoff-Nissen udtaler om AV over IP produktet NVX fra Crestron:

”Vi bruger det til stort set alt, det er super praktisk. Vi har et touch panel i hver sal, hvor vi kan styre alt fra; projektoren, lyset og så videre. Det er en stor fordel, at alt stort set er forbundet til NVX, så vi kan vise det samme på alle skærme og i samme kvalitet.

Nede i foyeren, har vi mulighed for at tilgå alle salene, så vi derfra har fuld kontrol over hele komplekset. Der kan vi også se, hvor langt tid der er tilbage af filmene. Vi har det fulde overblik, og kan se hvornår dørene skal åbnes, og salene klargøres til næste forestilling.

Crestron NVX hjælper os med at slippe for en masse bøvl. Bare det, at vi kan styre det hele fra flere steder, gør det hele væsentligt nemmere og sparer os også tid. Og skalerbarheden er en god mulighed at have, hvis vi skulle få lyst til at udbygge biografen eller bare systemet”.

Se mere om AV over IP og pixel perfect med Crestron i videon her

Mere info?

Ønsker du mere information omkring AV over IP, og hvad det kan gøre for din virksomhed? Så er du altid velkommen til at kontakte os på +45 8870 7171 – naturligvis helt uforpligtende. Vi ringer også gerne til dig. Du skal blot følge linket og sende formularen, så hører du fra os.

Nysgerrig på AV-løsninger til møde- og eventlokaler? Klik og få inspiration

IBA Erhvervsakademi Kolding

AV i mange udgaver
Furesø Rådhus

Furesø Rådhus

Fleksibel multisal
Eniig har samlet set 55 mødelokaler.

Eniig

Tid er penge
Hans Egede "stedet" for møder i Nuuk

Hotel Hans Egede

Kvalitetsløsninger og effektiv service & support
Stemningsbetonet lys med Dali lysløsning

Kosmorama Haderslev

En opgradering på alle parametre
Nature Energy elegante AV-løsninger

Nature Energy

Intuitive og elegante mødelokaler
Ifm. udvidelse af eget domicil fik SKOV brug for nye AV-løsninger

SKOV

Trådløs præsentation og nye muligheder
Dolby Atmos og 4K laserprojektorer giver en unik oplevelse

Kinorama Sønderborg

Nordeuropas mest luksuriøse biograf
Skærmvæggen er lysstærk og giver et godt overblik

Byrådssalen i Vejle

Custom-made AV-løsninger der skaber samhørighed
Bosch Konferencesystem med svanehals mikrofoner

Regionsrådssalen i Aalborg

En opgraderet regionsrådssal
De digitale skilte fænger de forbipasserende

Jyske Bank

Digitale skilte, videokonference og brugervenlighed i top

Orbicon

Brugervenlige mødelokaler til Skype for Business
Efter et problemfyldt forløb med en allerede leveret AV-løsning valgte Egedal kommune at sadle om og istedet indgå i dialog med AVC

Egedal Kommunes byrådssal

En byrådssal med fuldautomatisk mødestyring
Der er lagt stor vægt på lyd, billede samt brugeroplevelse - og brugerne er imponerede

Vejdirektoratet

Videokonference i høj kvalitet
Samarbejdet foregår via videokonference. En Crestron-matrix sørger for at indholdet bliver bliver delt på kryds og tværs af skærmene og sender samtidig også indholdet til videokonferencens øvrige deltagere.

Rigshospitalets Hjertemedicinsk Klinik

Et konferencelokale gearet til samarbejde
AV-løsningerne til Bestseller respekterer det arkitektoniske udtryk.

Bestseller

Eventrum og topmoderne mødelokaler
VOLA - en inspirationskilde for arkitekter og designere

VOLA A/S

Minimalistiske og fleksible AV-løsninger
Visuel dialog

Kalundborg Sundheds- og Akuthus

Nye samarbejdsmuligheder
Hjørring Kommunes byrådssal er et imponerende syn. Den indbyggede skærmløsning der er monteret i loftet kan hæves og sænkes efter behov.

Hjørring Kommunes Rådhus

Byrådssoftware og trådløs vidensdeling
Rungstedgaard Hotel og Konferencecenter

Rungstedgaard

Fremtidssikrede konferencelokaler
En redningsaktion som her afbildet kræver meget nøje koordinering

SOK – Søværnets Operative Kommando

Et afgørende overblik med skærmvægge

Regionsrådssalen i Viborg

En fuldautomatisk byrådssal
Aarhus Universitets auditoriehus indeholder 5 individuelle auditorier, der alle kan kobles sammen på billed- og lydsiden

Aarhus Universitet – Auditoriehuset

AV der skaber sammenhæng & overblik