Efterårets kontortrends

2020 gav os det hidtil største skift i arbejdskultur og brug af teknologi. Efter et mærkværdigt år i vores arbejdsliv, et år med hjemmekontor, dage med virtuelle møder og telefonopkald med kollegaer, er vi klar til at vende tilbage til arbejdspladsen. I denne undersøgelse kigges der specifikt på hvilke trends der kommer til at dominere arbejdspladserne i efteråret. Undersøgelsen er lavet på baggrund af et online-survey med over 700 adspurgte i 7 forskellige lande.

Trend 1 – Folk vil gerne fysisk tilbage på arbejde

Undersøgelsen viser at 56% er ivrige efter at komme tilbage på kontoret, og at man generelt, vil foretrække at arbejde mere fra arbejdspladsen end 6 måneder tidligere, før 3, nu 3,5 dage om ugen.

Trend 2 – hjemmearbejde til hybridarbejde

Folk mener generelt at de har fået mindre ud af møder det sidste års tid, det skyldes blandt andet at 49% ikke mener at remote collaboration forekommer dem naturligt. Samtidig er de tekniske udfordringer blevet større eller mere udbredt, efter at folk i højere grad er blevet afhængige af dem. 57% finder det irriterende at forbinde til møderummet med et kabel, 64% mener at de er en udfordring at gå fra mødelokale til mødelokale, hvis udstyret er forskelligt og 56% ved ikke hvilket kabel de skal bruge, hvis der er flere til stede. Brugervenlige mødelokaler med mulighed for hybrid collaboration vil være i høj kurs. 80% af de adspurgte mener at brugervenlighed vil gøre møderne bedre, og 78% ville ønske at de bare kunne træde ind i et mødelokale og joine et møde, uden at skulle forbinde via et kabel.

Trend 3 – Jagten på højere engagement til møder

I jagten på større engagement til møder, søger folk væk fra de rent virtuelle møder, og hen imod hybrid og ansigt-til-ansigt møder. Folk har en sult efter social interaktion og højere engagement, hvilket møder ansigt-til-ansigt i højere grad stimulerer end de visuelle. 48% af de adspurgte mener at den største grund til at møder blive dårligere, er lavt engagement fra deltagerene. Udover det, har undersøgelsen kigget nærmere på hvad folk foretrækker ud fra nogle forskellige faktorer så som antallet af deltagere, målet med mødet og mødetypen.

Hvis målet med mødet er at vedligeholde eller bygge en ny relation, fortrækkes det at mødet er ansigt-til-ansigt, hvis det er mere simpel udveksling af informationer, fortrækkes virtuelle møder.

Er der fem eller færre deltagere, fortrækkes det lokale on-site møde, hvor det med 10 eller flere fortrækkes at det foregår virtuelt eller som et hybridmøde.

Når det kommer til mødetyper, er tendensen at dets mere aktive hvert enkelt deltagere skal være. Dets mere fortrækkes det at mødet foregår on-site. Som eksempelvis oplæring/træning og opstartsmøder med mange mulige spørgsmål.

Trend 4 – Der skal stadig investeres i videoteknologi selvom laptoppen har det basale

Laptoppen har været det mest brugte enhed til afholdelse af videomøder og det vil den forsat være, bare ikke i lige så høj grad. Vi vender tilbage til mødelokalerne – post-covid mener 57%, at det mest brugte rum på kontoret bliver mødelokalet. 77 % mener at mødelokaler skal have et video-setup. De adspurgtes top-tre AV prioriteter indenfor indretning af et mødelokale er: Videoudstyr, trådløs mødeteknologi og touchskærm til præsentationer.

Konklusion

Fremtidens arbejdsplads er fleksibel og hybrid – arbejdsstyrken vil både arbejde hjemme og på kontoret, de ville holde møder analogt og virtuelt, og de vil præsentere fra deres egen bærbar og en touchskærm. I AVC står vi klar til at hjælpe med at indrette jeres bud på fremtidens arbejdsplads, så tøv ikke med at kontakte os, vi står klar til sparring og rådgivning.

Kilde: Barco