Sidste nyt fra ISE og BETT 2018

Nye AV-lækkerier du kan opleve i 2018

Også i år var AVC på BETT- og ISE-messe. Som altid var det nogle begivenhedsrige dage, der kastede lys over AV-markedets udvikling og fremtidige retning. Thomas Olsen -vores Product Manager- fortæller her om trends og tendenser, samt et par af de produkter der er værd at holde øje med på AV-markedet i løbet af 2018.

Scroll ned eller klik på leverandøren og se nyhederne.

 

SAMSUNG – Knivskarpe nyheder til både biografer og mødelokaler

Samsung står nu med et ganske komplet program af indendørs LED-løsninger i størrelser fra 6,0 mm pixels afstand og helt ned til 0,8 mm.

Thomas Olsen fortæller

”På ISE blev der i år fremvist en løsning med de helt tætte pixels, som man kaldte The Wall. Her var der monteret en glasplade foran LED-løsningen, hvorved man opnåede en blank overflade, og et billede der ganske enkelt var imponerende både i lysstyrke, farver og kontrast.”

Samsung fremviste også en løsning, hvor de formåede at lave en curved LED-væg med moduler der bøjede i to retninger. Ydermere viste de en LED-løsning monteret i loftet, hvilket gav en helt særlig effekt der ledte tankerne hen på en moderne version af Det Sixtinske Kapel, når man passerede nedenunder.

Thomas fortsætter

”Til et udvalgt publikum fremviste Samsung også deres Cinema LED-løsning. Vi var meget spændte på den demo, som vi blev inviteret til – og det med god grund. Det var en enestående, helt utrolig og meget overbevisende visuel oplevelse! Det bliver meget spændende at se, hvornår biograferne vil begynde at investere i denne teknologi. Det er et stort skridt i en helt ny retning, der giver en uovertruffen oplevelse.”

Af interessante nyheder til mødelokalet nævner Thomas følgende

”En anden ganske smart nyhed Samsung viste frem var The Flip – en 55” touchskærm, som skal betragtes som en mobil flipover/whiteboard. Betjeningen er ganske let og intuitiv, man tegner med en simpel pen og visker ud med sin finger eller hånd. Det bliver spændende at arbejde videre med dette produkt, og høre hvad kunderne siger når vores demomodeller lander i hhv. Horsens og Brøndby.”

Thomas fortæller derudover om en opgradering, der er på vej til Samsungs professionelle 4K-skærme i QM-serien. Opgraderingen består af en Tizen player i version 4.0 – en væsentlig kraftigere og hurtigere player end tidligere, som kan håndtere 4K-indhold uden at hakke. Forbedringen ses tydeligt rent visuelt, men mærkes også da øjnene slapper mere af, hvilket er afgørende for koncentrationen ved længerevarende møder – så alt i alt en meget fordelagtig udvikling, konstaterer Thomas.

Nysgerrig på mere info om Samsung Flip?

Se nogle af dens funktionaliteter i videoen nedenfor og få hele brugeroplevelsen ved en uforpligtende demo.

 

EPSON – I front med laserprojektorer

Epson kunne i år igen præsentere nogle spændende nyheder inden for high-end laserprojektorer.

”12.000 ANSI lumens i 4K-opløsning, samt en model med 20.000 ANSI lumens i WUXGA, som er en rigtig attraktiv løsning til auditorier – også rent prismæssigt ift. hvad der tidligere har været på markedet”,

fortæller Thomas og fortsætter

”Epson har i år bebudet, at fokus i G-serien fremover kun vil være på topmodellerne. Derfor er en virkelig spændende nyhed fra Epson lanceringen af nye laserprojektorer med fast optik og med en lysstyrke på ca. 5.000-6.000 ANSI lumens. De vil blive et fint supplement til G-serien, som vi kender i dag.”

Hos UST-modellerne er laser også kommet for at blive. Epson er klar med modeller både med og uden interaktivitet. Et nyt og særdeles anderledes produkt fra Epson var ”lysskinne lampen” Lightscene EV-100.

”Det er en laserprojektor med 2.000 ANSI lumens, og med en opløsning der hedder 1280×800 pxls. Den monteres i en almindelig lysskinne, og kan projektere både på vægge, gulv, bord eller andre flader. Det er en løsning, der primært er tænkt til detail-segmentet, og som giver helt nye muligheder for at skabe blikfang”,

fortæller Thomas og afrunder besøget hos Epson med følgende

“Epsons sortiment af laserprojektorer er nu ved at være så stort og bredt, at selvom Epson kom lidt sent i gang med laser, så har de helt klart lagt sig i spidsen blandt producenterne inden for dette område.”

Epsons præsentation af laserprojektoren Lightscene

 

NEC – UHD-laserprojektor og øget fokus på LED-løsninger

”NEC har købt det tyske firma S[quadrat], som er den partner, de tidligere har anvendt i forbindelse med LED-løsninger. De forventer med opkøbet, at kunne blive mere konkurrencedygtige på pris og melder ud, at de vil have fokus på at udvide organisationen inden for dette område. Sortimentet omfatter både indendørs og udendørs LED-løsninger, så det bliver interessant at se, hvad NEC vil byde ind med fremadrettet til dette voksende marked”,

fortæller Thomas Olsen. NEC fremviste bl.a. også en UHD-projektor med laserlyskilde og en lysstyrke på 10.000 ANSI lumens, samt en ny serie UHD-skærme i store størrelser, der forventes at blive væsentlig billigere end de UHD-skærme NEC har i sortimentet i dag – så også der går NEC en spændende udvikling i møde set fra såvel leverandørers som kunders synspunkt.

 

LG – Elegante og minimalistiske LED-løsninger


Hos LG var der fokuseret en del på skærme med OLED-teknik. Der var gennemsigtige skærme i mange forskellige set-up: OLED i dobbeltsidet enheder, der fylder ganske få millimeter; OLED Wallpaper, hvor skærmen på enkel vis er monteret med en simpel magnet til væggen samt OLED som videovægsløsning med buede skærme.

En anden lidt spændende model er en 88” i 32:9 format. Det svarer til at have to stk. 49” monteret side-by-side helt uden kant mellem billederne – en spændende nyhed til lokaler med f.eks. videokonference. LG viste også en model til videovægge med en kant, der nu er helt nede på små 0,6 mm.

LG Transparent Color LED-film

Thomas fortæller ydermere om en særlig folie/LED-film

”LG har også udviklet en helt særlig folie med indbyggede LED-dioder, som klæbes på en vinduesoverflade. Der er 24 mm mellem dioderne, så betragtningsafstanden er forholdsvis stor, men farverne er klare og tydelige, og folien er genanvendelig, da den kan afmonteres og flyttes til en anden overflade såfremt, der skulle være behov for dette. Når løsningen ikke lyser, er vinduet transparent – og man kan kigge igennem folien. Det giver nogle spændende muligheder til facader og indretning.”

 

Crestron – AV over IP og lækre high-end løsninger

Crestron havde i år igen en meget stor stand på ISE, hvor de fremviste de seneste udvalgte nyheder. Thomas fortæller

”Der er ingen tvivl om, at Crestron forventer sig meget af deres NVX-produkter (AV OVER IP). Der var lavet sammenligninger mod konkurrerende produkter på standen, og i dette setup stod det klart, at Crestrons løsning var markant bedre.”

Ydermere fortæller Thomas, at Crestron informerede om, at der var en opdatering på vej til Mercury, således disse produkter kan blive en Skype for Business Client (og snart også Microsoft Teams Client). Helt klart også en opdatering der er værd at holde øje med ifølge Thomas.

Se yderligere information og kampagne på Crestron Mercury her.

Crestron viste også mange andre produkter på standen som f.eks. deres touchskærme, der kan anvendes som mødebookingskærme, og kan placeres ved hvert møderum, samt et sortiment af lidt større højttalere og forstærkere som de på det seneste har kastet sig over at producere.

Thomas afrunder besøget hos Crestron med en kommentar omkring denne lille nyhed

”Inden længe lander der en lille smart nyhed. Et nyt kontrolpanel udført med en glasplade som front, 8 knapper samt en indikator for volumen. Controlleren skal blot have PoE tilført, og kan vægmonteres i en EU-vægdåse – den er enkel, elegant og udstråler high-end kvalitet.”

Crestrons præsentation af kontrolpanelet

 

Barco – Unikke skærme til videovægge og godt nyt til ClickShare

Thomas var også et smut forbi Barco. Her var han især begejstret for deres nye og specielle videovægsskærme UniSee. Skærmene adskiller sig fra andre videovægsskærme ved at have en levetid på op til 100.000 timer og en lysstyrke på 800 cd/m2. Derudover har UniSee et helt særligt design ift. ophæng, således skærmene nærmest ”glider på plads” ved montering, og de tynde kanter dermed ikke beskadiges – resultatet er en nemmere installation, og en meget elegant og eksklusiv løsning.

Vedr. udviklingen indenfor ClickShare fortæller Thomas afslutningsvis følgende

”På Clickshare fronten blev der fremvist en ny firmware til CSE-200. Firmwaren er ikke frigivet endnu, men er helt klart værd at holde øje med, da den giver mulighed for, at CSE-200 kan håndtere touch!

Sidst men ikke mindst er Barco også ved at være klar med en software/løsning, der populært sagt vil være rumstyring ”as a service” over netværk. Løsningen er ikke helt klar endnu, men der ligger nogle spændende tanker bag – en udvikling vi vil følge med stor interesse.”

 

Neets – Stort fokus på mødeoplevelsen

Welcome to the Room fra Neets gør præsentation til en leg

Neets havde også et par spændende nyheder med på ISE i år. De fremviste bl.a. Neets Sound Bar – SB1 til skærmløsninger i mødelokalet. God lyd der kommer i en elegant indpakning, hvor der kan vælges mellem 4 farver på fronten. Derudover fremviste de også en ny bordbrønd de har udviklet, som udmærker sig ved at være ganske let at montere.

Læs mere om Neets Sound Bar – SB1 her.

Thomas fortæller videre

”Deres nyeste skud på stammen Welcome to the Room er en spændende løsning til mødelokaler, der gør ethvert mødelokale med AV-udstyr brugervenligt – selv for den mindst teknisk anlagte. Idet man træder ind i lokalet, registrerer løsningen det og tænder AV-udstyret, hvorpå der automatisk vises instrukser om, hvordan man starter sin præsentation – meget enkelt og lige til at gå til.”

Læs mere om Welcome to the Room her.

 

JBL Harman AMX – Lækkert nyt til mødelokalet

AVC fik også en rundvisning hos Harman, hvor vi blev præsenteret for en fin nyhed fra AMX –  deres Acendo Vibe Sound Bar med webkamera – beregnet til små mødelokaler. Soundbaren, der leverer en fin lyd, har tre integrerede mikrofoner samt echo cancellation.

Soundbaren findes også i en version uden kamera. Denne model er tiltænkt lidt større lokaler, hvor man selv sammensætter løsningen med netop det kamera, der vil fungere i forhold til lokalets størrelse.

 

BOSE – High-end loftshøjttalere med stor spredning og fremragende lyd!

Hos BOSE blev AVC præsenteret for en spændende nyhed, som nu er ved at være leveringsklar. Thomas fortæller

”Boses professionelle EdgeMax™ er deres nye high-end loftshøjttaler. Denne type loftshøjttaler består af 2 modeller: EdgeMax EM90, som monteres i loftet i et hjørne og EdgeMax EM180, som monteres helt ud til endevæggen og placeres centreret.

Højttaleren kræver en forstærker, der kan levere 80 watt, hvis den skal spille op til de 115 dB den står til at kunne levere, men lyden er så til gengæld også fremragende og har stor spredning.”

Se hvorfor EdgeMax er så effektiv

 

Beyerdynamic – Mikrofoner og lyd i høj kvalitet

Thomas fortæller følgende omkring beyerdynamic’s seneste nyheder

”Phonum er en ny trådløs bordmikrofon med indbygget højttaler. Den leverer en høj kvalitet og det bliver interessant at teste produktet, når det lanceres i maj måned.

Derudover er beyerdynamic inden længe også klar med et nyt digitalt trådløst tourguide system, der hedder Unite. Systemet giver bl.a. mulighed for tovejskommunikation, så gæster kan stille spørgsmål til tourguiden, samt mulighed for Bluetooth, så man kan anvende et Bluetooth headset.”

En anden nyhed beyerdynamic præsenterede var den nye USB-mikrofon FOX, som også er en nyhed beyerdynamic ligger stor vægt på – en studiemikrofon i professionel kvalitet med USB-tilslutning.

Beyerdynamics præsentation af Unite Tourguide System

Thomas Olsen opsummerer afslutningsvis

”Ift. LED har kvaliteten af løsningerne for alvor fået et løft gennem de seneste år. Topmodellerne i indendørs LED kan nu konkurrere med store fladskærme i billedkvalitet – og til tider faktisk være overlegne ift. farver, lys og kontrast. Der er ingen tvivl om, at det er et marked, der er i en hastig udvikling, og det bliver spændende at se, hvorhen det fører brugen af LED-løsninger.

Mht. trådløs deling og BYOD (Bring Your Own Device) findes der efterhånden mange løsninger, der gerne vil være et alternativ til Barco ClickShare. Også dette marked er i udvikling, og de løsninger der vises nu, er markant forbedret i forhold til hvad vi tidligere har set.

Mht. skærme og touchskærme udmeldes det fra leverandørerne at UHD så småt vil tage over i skærmstørrelser fra 65’’ og op, og at touchskærme vil blive mere attraktive i 2018, da de vil falde i pris. Dog skal man stadig være meget opmærksom på kvaliteten af touch, da den er meget forskellig afhængig af hvilken teknologi, der anvendes. De bedste skærme er dog ved at være ganske tæt på den oplevelse, vi kender fra iPads og mobiltelefoner.

Når det kommer til projektorer er der ingen tvivl om, hvilken vej udviklingen går. Laserprojektorer er helt klart den vej producenterne går – den markant forbedrede driftstid på lyskilden, den høje lysstyrke, den forbedrede kontrast og de mere klare farver er åbenlyse fordele. På ISE kunne man opleve en 8K projektor med 25.000 ANSI Lumens. 8K-opløsning er i dette tilfælde 7680×4320 pxls = 33 mio. pixels som svarer til 16x fuld HD!!! Uden at kende en pris på denne vil jeg tro at markedet for denne type projektorer pt. er begrænset – men spændende at det nu kan lade sig gøre.”

Vil du fremover holdes opdateret på bl.a. produktnyheder så skriv dig op til vores nyheds- og kampagnemail her.

 


Ønsker du mere info?

Vores ildsjæle står klar med masser af erfaring, AV-viden og gode råd. Kontakt os og få en uforpligtende snak, så er du et skridt nærmere en succesfuld AV-løsning.

Ring  Book_Demo  Kontakt_AVC