Folkene bag AVC – Har du mødt Morten?

Vi sætter ansigt på AVC

Folkene bag AVC er med til at gøre virksomheden til en af landets førende leverandører indenfor professionelle AV-løsninger i høj kvalitet. Morten Boelskifte er en af dem.

Morten er ansat ved AVC som AV-arkitekt. Han har været hos AVC i 19 år, han startede som projektleder, senere projektdesigner til nu hvor han er AV-arkitekt.

Hvad er din baggrund?

“Jeg startede i lære som radiomekaniker, tilbage i 1989, og fik mit svendebrev fra Viborg Tekniske Skole nogle år senere. Da jeg havde arbejdet som radiomekaniker og kørt service i nogle år, fik jeg lyst til at komme lidt videre. Så tog jeg elektronikteknikeruddannelsen, hvor der var et højt ambitionsniveau. Forventningerne til de studerende var, at vi skulle kunne det samme som ingeniørerne, men på kortere tid”.

Hvorfor endte du hos AVC?

“Min dejlige hustru fik mulighed for et praktikophold i New Zealand, hvor jeg havde muligheden for at følge med. Jeg fik arbejde som servicetekniker, med egen vogn, og jeg kørte hele Auckland rundt. Da vi kom hjem, opdagede jeg AV-branchen og blev AV-tekniker. Jeg arbejdede en del med udlejning, men det var ikke lige mig, jeg brændte meget mere for det installationsmæssige.

AVC havde slået en stilling som projektleder op, og den matchede godt med mine kompetencer og interesser, så jeg endte med at blive den første projektleder hos AVC. Det var en spændende og udfordrende tid, hvor jeg var med til at starte den projektafdeling op, som i dag rummer 7 personer”.

Hvordan vil du beskrive AVC som arbejdsplads?

“AVC som arbejdsplads er meget præget af, at her er mange fagligt dygtige mennesker. Den brede vifte af kompetencer, holdt sammen med at man aldrig er for fin til hjælpe hinanden, det synes jeg er essensen af AVC”.

Hvordan vil du beskrive forløbet fra projektleder, til designer og din nuværende titel som AV-arkitekt?

“Omkring 2012 blev min titel projektdesigner, fordi mine forcer ligger i det kreative. Der hvor teknik og arkitektur møder hinanden, er det, jeg brænder allermest for. Senere hen er min titel blevet AV-arkitekt, da det er mere rammende for mit arbejde og mine kompetencer. Altså; det at se helheden i alle faserne gennem teknikken, hvordan alle vores ting vil virke og hvordan de skal spille sammen. Hvordan programmørerne skal lave det så brugervenlighed og funktionalitet hænger sammen. Jeg har kendskab til hver enkelt lille blok i en AV-løsning, og jeg ved, hvordan det skal sættes sammen”.

Kan du uddybe hvad der menes med AV-arkitektur?

“Som mennesker kan vi beriges eller berøves på vores daglige færden, og noget som kan berige os i dagligdagen er arkitekturen. Den kan give os oplevelser, fornemmelser, tryghed. Den skaber en stemning, en måde at understøtte folks funktion på. Med arkitektur kan man bygge bro, være inspirerende, være eftertænksom. Man kan lede folk til at gøre noget bestemt, hvis man ønsker det. Dårlig arkitektur kan til gengæld være demotiverende. Arkitektur kan understøtte innovation og kreativitet, og være med til at tiltrække de bedste folk og optimere præstationer og engagement.

Vores AV-løsninger skal være en naturlig forlængelse af bygningens arkitektur og de ønskede funktioner. Det må for alt i verden ikke tage fokus væk fra det vigtige. Fokus skal netop være på taleren, og indholdet i det vedkommende siger, men også på modtagerens oplevelse. God AV-arkitektur flytter fokus væk fra teknikken og over på indholdet, der bliver fremlagt. Den skal give en ting, og det er et ”wauw” eller et ”hold da fast”. Folk skal have den oplevelse at lyden var fed, billederne stod knivskarpt eller det var “godt nok nemt at bruge”. Det er den eneste måde, folk skal omtale teknikken på, ellers skal den slet ikke være i fokus”.

Hvad driver dig?

“Det at opnå balancen mellem æstetikken, brugervenligheden og funktionaliteten. Det er ikke så afgørende, hvilke funktioner udstyret har, bare at teknikken udgør en sammenhæng, er lækkert og brugervenligt at anvende, at det intuitivt er lige til at gå til.  Det er den slags AV-løsninger, jeg elsker at lave.

Det driver mig, at jeg kan se en spændende fremtid hvor grønne spørgsmål får større og større fokus. AV er data som vi skal til at forstå at bruge, det vil blive en integreret del af bygninger. IT, bygningsteknik og AV skal stå som en samlet helhed. Det bliver en vanvittig spændende proces, da ingen standard endnu er udviklet. Med data kan vi sikre høje oppetider, bedre udnyttelse af resurser. Derudover, er der den økonomiske vinkel, hvordan sparer vi på vores energi, hvordan optimerer vi vores bygninger – at kunne være en del af den udvikling og være med til at beskytte vores klima, ved at spare på resurserne – det driver mig”.

Hvordan vil du beskrive dig selv som person/AV-arkitekt?

“Kreativ, jeg prøver altid at tænke ud af boksen, og jeg lader mig ikke begrænse af ”sådan plejer vi”. Jeg har en stor faglighed, som er kombineret med visioner og en dedikation. Jeg bliver ved, til jeg føler at det er helt rigtigt, og at løsningen sidder lige i skabet. Jeg kan ikke springe over hvor gærdet er lavest, det skal simpelthen være det helt rigtige, ellers bliver jeg ved”.

 

HOS AVC ER DIN LØSNING I SIKRE HÆNDER

Mangler du rådgivning? Så kontakt os og få en uforpligtende snak.

 

Erfaring

AVC er et af landets første AV-firmaer. Vi er landsdækkende, og med mere end 50 års erfaring og 60 engagerede medarbejdere tilbyder vi Danmarks bedste og mest erfarne service- og installationsteam. Mød hele teamet, der gør os til en af landets førende AV-leverandører.

Værdier

Med værdier som begejstring, ansvarsbevidsthed, innovation, kommunikation, vedholdenhed samt omhu og dyb respekt for vores kunder har vi skabt et renommé som værende en stærk og troværdig samarbejdspartner. Vi gør det vi er bedst til – og har gjort det længe!

Kompetencer

AVC har fokus på udvikling og videreuddannelse. Vi har derfor også nogle af landets bedste programmører, montører og projektledere, der i samarbejde med vores erfarne konsulenter leverer gennemtestede og brugervenlige AV-løsninger i alle størrelsesordner.